Ikon som visar att sidan läses in

Nyheter år 1-3

Vi söker ytterligare en speciallärare
2023-07-17 kl. 14.02

Lindgårdsskolan söker en speciallärare på heltid till år 1-6.

Lindgårdsskolan F-9 är en friskola som drivs av Västanfors Västervåla församling, Svenska kyrkan i Fagersta och har ca 300 elever i två skolenheter. Förskoleklass upp till år 3 har två parallella klasser. Lindgårdsskolan har en välfungerande elevhälsa och skoladministration och du kommer vara i sällskap av stöttande, erfarna och kompetenta kollegor. Skolan kännetecknas av ett positivt skolklimat, personalens engagemang och pedagogisk skicklighet.

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete? Nu finns chansen att bli en del av vårt team på lågstadiet. Vi söker efter ännu en skicklig speciallärare till år 1-6.

Du kommer att ge direkt stöd till elever samt till elever i en mindre undervisningsgrupp. Din främsta uppgift är att hjälpa elever att finna bra inlärningsstrategier men också att undanröja hinder och svårigheter i lärmiljön. Du vill vara med och bygga upp denna verksamhet utifrån de mål och behov som finns på Lindgårdsskolan.

Du använder elevers resultat och förmågor som utgångspunkt när du lägger upp ditt arbete mot högre måluppfyllelse. Du har god förmåga att samarbeta med kollegor, vårdnadshavare och personal från andra instanser. Du är positiv och har ett förhållningssätt och bemötande som fokuserar på att se möjligheter att utforma lösningar som gynnar alla elevers lärande. Du kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Dina tankar, som ibland behöver vara modiga, kan omsättas i praktiken och leder till resultat. Du som söker förväntas också vara uppdaterad inom ditt forskningsfält och litteratur för att kunna delge verksamheten samt vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för kollegor, föräldrar och andra berörda. Du bör vara analytisk och ha en god förmåga att identifiera framgångsfaktorer för elevers lärande och utveckling. Du är flexibel och van vid att självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete.

Vi söker dig som är legitimerad lärare och har en specialpedagogexamen alt speciallärarexamen med inriktning mot de yngre åldrarna och med mycket goda kunskaper inom språkutveckling. Det är meriterande om du har jobbat i journalsystemet Prorenata tidigare.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet och förmågan att samarbeta och arbeta i team.

Meriterande är erfarenhet av specialpedagogisk konsultation och handledning samt att leda och planera förebyggande och hälsofrämjande arbete för barn i yngre åldrar.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde HT-23 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar 40 timmars arbetsvecka och semestertjänst, förtroendetid samt fridagar.

Sista ansökningsdag: 10 oktober, rekrytering sker fortlöpande.

Vi ser fram emot din ansökan med sedvanliga betygshandlingar och löneanspråk. Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontaktperson: Sandra Rebermark, rektor, tel 0223-434 46 epost: sandra.rebermark@lindgardsskolan.se

Facklig företrädare: Carina Bredin, Sveriges lärare. epost: carina.bredin@lindgardsskolan.se

Ansökan: skickas till rekrytering@lindgardsskolan.se

Skribent: Cecilia Kjellin Eriksson
Lindgårdsskolans skolexpedition     Adress: Kyrkvägen 7 (Box 2012) 737 02 Fagersta     Telefon: 0223-434 49