Ikon som visar att sidan läses in

Nyheter år 1-3

Vi söker en lärare till år 1 i SV/SVA läs- och skrivutveckling
2023-02-22 kl. 08.51

Lindgårdsskolan söker en legitimerad lärare för yngre åldrar 100% med inriktning SV/SVA läs- och skrivutveckling

Lindgårdsskolan F-9 är en friskola som drivs av Västanfors Västervåla församling, Svenska kyrkan i Fagersta och har ca 300 elever i fyra skolhus. I förskoleklass till och med år 3 har vi två parallella klasser. Lindgårdsskolan har en välfungerande elevhälsa och skoladministration och du kommer vara i sällskap av stöttande, erfarna och kompetenta kollegor. Skolan kännetecknas av ett positivt skolklimat, personalens engagemang och pedagogisk skicklighet.

Nu finns chansen att bli en del av vårt team på lågstadiet! Välkommen till Lindgårdsskolan - en skola att växa och utvecklas på.

Vi söker ännu en gedigen, noggrann, positiv och engagerad kollega. Du har inriktning SV/SVA läs- och skrivutveckling. Arbetet innebär att du tillsammans med övriga lärarkollegor och samverkanspersonal planerar, genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet utifrån styrdokument och lagar. Du kommer att vara klasslärare för en årskurs ett med stort fokus på att skapa en tillgänglig lärmiljö och att ge närig åt lärlusten för de allra yngsta eleverna. Du har ansvar även för kontakt med vårdnadshavare och all dokumentation.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för att barn ska utvecklas och känna sig trygga, för att samverka med vårdnadshavare och att kollegialt driva verksamheten. Du har en helhetssyn på barns lärande och utveckling samt anser det viktigt är att kunna planera och leda en elevgrupp i olika aktiviteter, både i undervisning och lek, utevistelse, estetiska uttrycksformer och sociala sammanhang.

Du som söker till oss har ett tydligt ledarskap, är lösningsfokuserad och har lätt för att skapa goda relationer. Vi ser även att du är positiv och engagerad samt vill utveckla en kreativ och språkligt utvecklande lärmiljö för och med elever och kollegor. Du är väl förtrogen med styrdokument och din undervisning vilar på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Erfarenhet från arbete i förskoleklass eller/och grundskola är meriterande. Rekryteringsprocessen kan starta innan ansökningstidens slut.

Lärarlegitimation är ett krav

Utdrag från belastningsregistret krävs.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde den 14 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Vi tillämpar 40 timmars arbetsvecka och semestertjänst samt fridagar.

Sista ansökningsdag: 29 april, rekrytering sker fortlöpande.

Kontaktperson: Sandra Rebermark, rektor tel 0223-434 46 epost: sandra.rebermark@lindgardsskolan.se

Facklig företrädare Sveriges lärare: Yachak Arone Nunez yachak.a.nunez@lindgardsskolan.se

Vi ser fram emot din ansökan med sedvanliga betygshandlingar och löneanspråk.

Ansökan: skickas till rekrytering@lindgardsskolan.se

Skribent: Cecilia Kjellin Eriksson
Lindgårdsskolans skolexpedition     Adress: Kyrkvägen 7 (Box 2012) 737 02 Fagersta     Telefon: 0223-434 49