Ikon som visar att sidan läses in

Nyheter år 7-9

Lindgårdsskolan söker en skolkurator 100%
2020-11-09 kl. 14.14

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete? Nu finns chansen att bli en del av vårt team!

Skolkurator 100%

Lindgårdsskolan F-9 är en friskola som drivs av Västanfors Västervåla församling, Svenska kyrkan i Fagersta och har ca 230 elever i fyra skolbyggnader. Lindgårdsskolan har en välfungerande elevhälsa och skoladministration och du kommer vara i sällskap av stöttande, erfarna och kompetenta kollegor. Skolan kännetecknas av ett positivt skolklimat, personalens engagemang och pedagogisk skicklighet.

Vi söker en sprudlande skolkurator som kommer att ingå i skolans elevhälsoteam (EHT) tillsammans med rektor, skolsköterska, elevcoach, skolpsykolog, specialpedagog och skolläkare.

Elevhälsans grundläggande mål är att skapa en så positiv och gynnsam lärmiljö som möjligt för alla elever, för deras kunskapsutveckling och personliga utveckling. Elevhälsans roll ska därför främst vara förebyggande och hälsofrämjande. EHT kan också handleda skolpersonal och arbetslag utifrån den formulerade frågeställning som personalen har. 

Som skolkurator har du ett betydelsefullt och omväxlande arbete. Du arbetar med ansvar för det sociala och psykosociala perspektivet i elevhälsan vilket kan innebära stödsamtal med enskilda elever, nätverksmöten, sociala kartläggningar och hälsofrämjande arbete exempelvis genom arbete på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för att barn ska utvecklas och känna sig trygga, för att samverka med vårdnadshavare och att kollegialt driva verksamheten.

Du som söker till oss har ett tydligt ledarskap, är lösningsfokuserad och har lätt för att skapa goda relationer. Vi ser även att du är positiv och engagerad samt vill utveckla en kreativ och utvecklande lärmiljö för och med elever och kollegor.

Meriterande

Meriterande är erfarenhet av konsultation och handledning samt att leda och planera förebyggande och hälsofrämjande arbete för barn/ungdomar.

Utbildninskrav

Socionomexamen alternativt inom beteendevetenskap eller likvärdig högskolekompetens. Det är meriterande om du har jobbat i journalsystemet Prorenata tidigare.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet och förmågan att samarbeta och arbeta i team.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde den 10 januari 2021.

Vi tillämpar 40 timmars arbetsvecka och semestertjänst.

Sista ansökningsdag: 14 december, rekrytering sker fortlöpande.

Vi ser fram emot din ansökan med sedvanliga betygshandlingar och löneanspråk. Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Ansökan: skickas till rekrytering@lindgardsskolan.se

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson
Sandra Rebermark, rektor
sandra.rebermark@lindgardsskolan.se tel 0223-434 46

 

Arbetsgivare

Västanfors Västervåla församling
Kyrkvägen 7
737 32 Fagersta

 

Skribent: Cecilia Kjellin Eriksson
Lindgårdsskolans skolexpedition     Adress: Kyrkvägen 7 (Box 2012) 737 02 Fagersta     Telefon: 0223-434 49